Tornam amb moltes novetats

Benvolguts amics,

Des de Menorca [a] Debat volem presentar-vos les novetats que hem preparat per aquest nou curs que just ara comença. Després de tota la feina feta al voltant del Camí de Cavalls hem aprofitat els mesos d’estiu per reflexionar sobre la nostra activitat, processos i manera de fer i consensuar una nova fulla de ruta entre tots els socis que formam part de M[a]D.

El procés inicial va ser molt enriquidor, però ens hem adonat que la càrrega de feina que dóna triar un tema, crear una comissió de documentació, dur a terme un debat intern amb la posterior síntesi i enquesta, hem fet una anàlisi honesta de la dedicació que els socis li podem donar a l’associació. És per açò que hem decidit reenfocar la nostra activitat en tres nous pilars en què cada soci pugui trobar una activitat d’interès i factible de dur a terme tenint en compte la disponibilitat de temps i també la dispersió geogràfica de tots nosaltres.

Primer pilar: Temes d’actualitat

En primer lloc, a partir d’aquest proper dilluns 16 de setembre a les 20hrs, començarem a dur a terme un debat obert a Twitter sobre un tema d’actualitat relacionat amb Menorca. El primer, que inauguram demà, és el “Tractament Integral de Llengües: polèmica evitable?”. Així, amb una periodicitat quinzenal, es triarà un tema en funció d’allò que hagi succeït i que pugui ser d’interès per als menorquins. A partir del hashtag #debatMaD dinamitzarem un debat públic en què tothom podrà opinar i suggerir.

A més a més, gràcies a la proposta rebuda per part de Radio Menorca Cadena SER,a partir d’octubre i, també, amb una periodicitat quinzenal, participarem en una tertúlia que analitzarà l’actualitat des del punt de vista de la gent jove. Us informarem oportunament quan tinguem més informació al respecte quant a horari i dia.

Segon pilar: Debat en profunditat

Paral·lelament i per tal de seguir treballant en un tema amb una major profunditat, ens tornarem a centrar en un tema de manera trimestral. Volem obrir aquest debat als nostres socis i també a tota la societat menorquina, posant especial atenció a les persones més formades i amb més criteri sobre cada tema en concret. Aquest debat es coordinarà mitjançant espai específic al nostre web. El nou tema serà “El futur dels sectors primari i secundari a Menorca”.

En aquests moments estem elaborant el llistat de persones a qui voldríem entrevistar sobre aquest tema, així que esperam poder obrir aquest espai de debat i reflexió a mitjans d’octubre.

Tercer pilar: Debats públics

Finalment, i no per açò menys important, no volem perdre l’oportunitat de seguir participant i, sobretot, organitzant, debats públics oberts a tothom. Després de l’èxit del primer debat realitzat a l’Ateneu de Maó (Diari MenorcaÚltima Hora), estem convençuts que aquests debats ajuden a fomentar el debat, les diferents opinions i idees des del respecte, la tolerància i els arguments de rigor.

És per aquest motiu que, per poc que puguem, seguirem assistint, participant i organitzant tots aquells debats públics que els socis Menorca [a] Debat creguin interessants.

Gràcies per tot i us esperam demà dilluns 16 a les 20h al debat a Twitter #debatMaD.

Una abraçada,

L’equip de Menorca [a] Debat

01 JPG Promocional Principal