Qui som?

QUÈ és M[a]D?

Menorca a Debat és una associació formada per un grup de joves menorquins inquiets, actius i crítics, caracteritzats per les diferents ideologies dels formants però, amb l’objectiu comú d’estar fortament interessats i amb la voluntat de voler formar part del desenvolupament present i futur de l’illa de Menorca.

Aquesta és la nostra Carta de Presentació oficial de “per què neix Menorca [a] Debat”.

QUÈ volem fer?

Fomentar un debat de qualitat per tal de cercar el màxim consens possible sobre el present i futur insular.

Maximitzar la participació i la incidència dels joves en la presa de decisions insulars.

Aproximar la realitat insular a aquells que no viuen a l’illa, ja sigui per motius acadèmics o professionals.

Posar en contacte els joves més inquiets, actius i crítics i crear xarxes amb els principals agents de l’àmbit polític, econòmic, empresarial, social i cultural de Menorca.

Esdevenir un catalitzador d’oportunitats i sinèrgies.

COM ho farem?

Primer pilar: Temes d’actualitat

En primer lloc, a partir d’aquest proper dilluns 16 de setembre a les 20hrs, començarem a dur a terme un debat obert a Twitter sobre un tema d’actualitat relacionat amb Menorca. El primer, que inauguram demà, és el “Tractament Integral de Llengües: polèmica evitable?”. Així, amb una periodicitat quinzenal, es triarà un tema en funció d’allò que hagi succeït i que pugui ser d’interès per als menorquins. A partir del hashtag #debatMaD dinamitzarem un debat públic en què tothom podrà opinar i suggerir.

A més a més, gràcies a la proposta rebuda per part de Radio Menorca Cadena SER, a partir d’octubre i, també, amb una periodicitat quinzenal, participarem en una tertúlia que analitzarà l’actualitat des del punt de vista de la gent jove. Us informarem oportunament quan tinguem més informació al respecte quant a horari i dia.

Segon pilar: Debat en profunditat

Paral·lelament i per tal de seguir treballant en un tema amb una major profunditat, ens tornarem a centrar en un tema de manera trimestral. Volem obrir aquest debat als nostres socis i també a tota la societat menorquina, posant especial atenció a les persones més formades i amb més criteri sobre cada tema en concret. Aquest debat es coordinarà mitjançant espai específic al nostre web. El nou tema serà “El futur dels sectors primari i secundari a Menorca”.

En aquests moments estem elaborant el llistat de persones a qui voldríem entrevistar sobre aquest tema, així que esperam poder obrir aquest espai de debat i reflexió a mitjans d’octubre.

Tercer pilar: Debats públics

Finalment, i no per açò menys important, no volem perdre l’oportunitat de seguir participant i, sobretot, organitzant, debats públics oberts a tothom. Després de l’èxit del primer debat realitzat a l’Ateneu de Maó (Diari Menorca, Última Hora), estem convençuts que aquests debats ajuden a fomentar el debat, les diferents opinions i idees des del respecte, la tolerància i els arguments de rigor.

Així doncs, podríem resumir que M[a]D és un punt de trobada entre les diverses opinions que tenen els socis i els agents polítics, empresarials i socials de l’illa de Menorca on, les noves tecnologies i, especialment, Internet seran clau per al desenvolupament de les diferents activitats previstes.

M’INTERESSA, què faig?

Si vols ser soci i entrar a formar part de la comunitat de M[a]D, sols hauràs de seguir tres passes, d’un mode molt ràpid i senzill: omple el formulari Dóna’t d’alta, envia’ns el teu Currículum i explica’ns per què t’interessa i què creus que pots aportar a Menorca [a] Debat. Així de fàcil!